Suomen Lacrosseliitto on ollut Olympiakomitean kumppanuusjäsen, mutta haki varsinaista jäsenyyttä, kun vahvistui, että lacrosse tulee olemaan mukana Olympialaisissa 2028. Varsinaisen jäsenyyden myötä Suomen Lacrosseliitto ry sitoutuu noudattamaan Olympiakomitean toimintaperiaatteita ja osallistuu mm. Olympiakomitean järjestämiin koulutuksiin.
Vuosikokouksen avauspuheenvuorossaan Olympiakomitean väistyvä puheenjohtaja Jan Vapaavuori summasi syyskokoukseen päättyneen puheenjohtajakautensa.
Olympiakomitean roolista liikunnan ja urheilun kattojärjestönä Vapaavuori totesi, että Olympiakomitean pitää yhä paremmin pystyä osoittamaan, että se elää ajassa tämän 2020-luvun vaatimusten mukaisesti ja tekee koko yhteiskunnan kannalta hyödyllistä työtä.
Olympiakomitean sääntöjen mukaisesti syyskokouksessa 2024 valittiin puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien lisäksi kahdeksan muuta hallituksen jäsentä, joista kaksi on urheilijoiden edustajia. Poikkeuksellisesti näistä kahdeksasta muusta jäsenestä neljä hallituksen jäsentä, joista yksi on urheilijoiden edustaja, valittiin vain kahden vuoden toimikaudeksi. Lisäksi hallitukseen kuuluu äänioikeutettuna aina Kansainvälisen Olympiakomitean suomalaiset jäsenet.
Syyskokouksen puheenjohtajavaalissa Petteri Kilpinen valittiin puheenjohtajaksi 96 äänellä. Vastaehdokkaana ollut Tapio Korjus sai 38 ääntä. Varapuheenjohtajiksi valittiin Mira Keränen (1. vpj) ja Lauri Inna (2. vpj).
Hallitusvaalissa Olympiakomitean hallitukseen valittiin seuraavaksi nelivuotiskaudeksi Laura Lepistö, Henrik Dettmann, Erkka Westerlund ja Esa-Pekka Mattila (urheilijaedustaja), ja seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi Hanna-Mari Aula, Henrika Backlund, Martti Uusitalo ja Katarina Naumanen (urheilijaedustaja).
Lisäksi hallitukseen kuuluvat KOK:n suomalaisjäsen Sari Essayah ja KOK:n urheilijakomission puheenjohtaja Emma Terho.
Olympiakomitean syyskokous 2023 päätti rullaavaan strategiaan siirtymisestä ja kevätkokouksessa 2024 käytiin lähetekeskustelu rullaavan strategian tarkistamisesta. Rullaavaan strategiaan esitettävät päivitykset painottuvat huippu-urheiluun, jossa menestystavoitteet ovat tulleet uudelleen määriteltäväksi olympiadin päättyessä.
Syyskokous hyväksyi rullaavan strategian päivitykset keskustelun jälkeen. Kokouspöytäkirjaan kirjattiin myös kannatusta saanut ponsiesitys, jossa esitettiin uudelle hallitukselle mahdollisuutta tarkastella uudelleen Olympiakomitean päätehtäviä, rakennetta ja sisältöjä. Rullaavaan strategiaan siirtyminen mahdollistaa tämänkaltaisen menettelyn.
Lisäksi syyskokous hyväksyi Olympiakomitean toiminta- ja taloussuunnitelman vuodelle 2025 hallituksen esityksen mukaisesti.
Syyskokous keskusteli vuoden 2024 alussa käynnistetystä urheiluyhteisön selvitystyöstä, jonka tavoitteena oli kuvata liikunta- ja urheiluyhteisön verkostot; niiden tavoitteet, roolit ja tehtävät. Toisena tavoitteena oli selvittää mahdollisuuksia kustannustehokkaille yhteisille palveluille. Syyskokous hyväksyi selvitykset keskustelussa esitetyillä lisäyksillä ja muutoksilla. Syyskokoukselle esitettiin keskitetyn taloushallinnon palvelukeskuksen perustamista, pienten järjestöjen yhteistyön tiivistämistä, toimialan strategiatyön aloittamista sekä osallistavan hallintomallin käyttöönottoa. Kokouspöytäkirjaan kirjattiin myös kannatusta saanut ponsiesitys, jonka mukaisesti liittymisen uuteen palvelukeskuskokonaisuutteen tulee olla vapaaehtoista ja sen täytyy perustua palvelukokonaisuudesta saataviin hyötyihin.
Lisäksi syyskokous hyväksyi urheiluyhteisön päivitetyn vastuullisuusohjelman ja hyväksyi Suomen Lacrosseliitto ry:n Suomen Olympiakomitean varsinaiseksi jäseneksi.
Syyskokous hyväksyi myös Urheilijavaliokunnan esityksestä Suomen Olympiakomitea ry:n urheilijajäseniksi Ella Junnilan ja Karri Rämön.
Y-tunnus: 1739449-9
Kotikaupunki: Helsinki
Laskutusosoite:
Kakaravaara 14 B 20
40800 Vaajakoski
Sähköposti: